Privé
Geboren op 2 juli 1982 in Beilen, opgegroeid en woonachtig in Dwingeloo. Getrouwd en vader van twee dochters.
Ik sport zowel actief als passief, doe graag leuke dingen met mijn gezin, vrienden en familie.

Studie
Post Hbo Financial Control (NCOI, Utrecht)
HBO Bedrijfseconomie (Hanze Hogeschool, Groningen)
MBO Bedrijfsadministratie (Deltion College, Zwolle)

Werk
Bij de Noordelijke Accountantsunie (NAU) in Assen ben ik begonnen met werken en heb ik het enthousiasme voor cijfers en mensen ontwikkeld. Als stagiair begonnen en doorgegroeid tot cliëntadviseur. De basisvaardigheden van het boekhouden, samenstellen van jaarrekeningen en adviseren met betrekking tot de cijfers heb ik hier geleerd. Boekhouden en het kunnen denken in boekhoudkundige processen is een pré om goed advies te kunnen geven met betrekking tot financieel administratieve processen.

In 2008 ben ik als Financial Controller gaan werken voor Vos Banket in Dwingeloo. Hier heb ik diverse verandertrajecten van dichtbij meegemaakt en veel geleerd als controller.

Na 4 jaar heb ik gekozen voor een nieuwe uitdaging bij Hengst Footwear in Steenwijk en heb ik mij verder kunnen ontwikkelen. Hier heb ik diverse nieuwe aspecten van het bedrijfsleven gezien en de dynamiek van een internationaal georiënteerde onderneming mogen meemaken.

Competenties en ervaringen
In de loop der jaren heb ik heel wat competenties ontwikkeld en ervaring opgedaan op de verschillende gebieden van financiële dienstverlening:
o Voeren van financiële administraties
o Samenstellen jaarrekeningen
o Aanleveren jaarrekeningdossiers voor samenstel of controle opdrachten
o Opstellen aangiften omzetbelasting en aangiften ICP
o Opstellen aangifte IB/PVV en vennootschapsbelasting
o Opstellen exploitatiebegrotingen en liquiditeitsprognoses
o Tussentijdse rapportage en analyses
o Opstellen management informatie
o Begeleiden en leidinggeven van/aan financieel administratieve werknemers
o Verbeteren en opzetten administratieve organisatie en processen
o Sparringpartner voor management en directie
o Gesprekspartner voor de accountant en financiers
o Begeleiden van diverse controles en onderzoeken externe partijen
o Voeren van de personeelsadministratie en verzorgen van de personeelsdossiers

Als Financial Controller heb ik exploitatiebegrotingen en liquiditeitsprognoses opgesteld, maandelijks resultatenrekeningen opgesteld en de afwijkingen geanalyseerd en besproken met het management. Periodiek deze uitkomsten ook besproken met externe adviesbureaus, accountants en gerapporteerd aan de bank.

Het opstellen van de jaarrekening en de begeleiding van de controle op deze jaarrekeningen heb ik begeleid. Tevens was ik ook het aanspreekpunt voor de accountant, de belastingdienst, verzekeringsmaatschappij en financiers.

Daarnaast heb ik de personeelsadministratie verzorgd. Documenteren, controleren en mutaties invoeren in het online systeem van de salarisverwerker.